Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. február végétől előre láthatólag május végéig szállodánk épületének északi homlokzatát (Széchenyi utca felőli oldal) felújítjuk. A homlokzat szigetelési- és festési munkálatok a vendégek ellátását nem befolyásolják, mivel az érintett oldalon található szobákat nem adjuk ki.

Gyógyászat

Szállodánk, akreditált gyógyszállodaként elkötelezett képviselője a hévízi gyógyításnak. Nálunk biztonságban van! Rendelkezünk a gyógyításhoz szükséges reumatológus szakorvosi háttérrel és gyógyászati infrastruktúrával.

A gyógykúra igénybevétele előtt minden esetben orvosi vizsgálat szükséges, ahol a mozgásszervi panaszok felmérésén túl a szervezet általános állapotát is ellenőrizzük (szív- és keringési rendszer, vérnyomás, esetleges belszervi-, krónikus betegségek, bizonyos műtétek utáni állapotok pontos megismerése, valamint az ellenjavallatok ellenőrzése).

Szakorvosunk az orvosi a vizsgálat alapján egyénre szabottan összeállítja a kúraprogramot.

JavallatokA kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel. Előnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések, csontritkulás, degeneratív (kopásos) gerinc-vagy ízületi megbetegedések idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére, továbbá lágyrész-reuma, másodlagos ízületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok, ízületi operációk elő- és utókezelése, porckorong műtéteket követő, krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére.

EllenjavallatokGyógykúra igénybevétele nem javasolt fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

Hasznos információk a hévízi gyógykúrával kapcsolatban • A hévízi kúra időtartama 2-3 hét.
 • A hévízi kúra igénybevételéhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges
 • Az orvosi vizsgálat eredményeit és a javasolt kezeléseket orvosunk a kezelőlapon rögzíti, majd a diszpécser pontos időpontbeosztást készít a kezelésekhez.
 • Egy alkalommal max.30-40 perc fürdőzés javasolt a Hévízi Tó vízben.
 • A termálvízben való fürdőzés után nem javasolt az alapos szappanos tisztálkodás, mivel a különböző ásványi anyagok a bőrön keresztül szívódnak fel és fejtik ki hatásukat.
 • A fürdőzést követően minden esetben kívánatos az egy-másfél órás pihenés.

Gyógykezelés árak • Szakorvosi vizsgálat: 16 900 Ft
 • Kontrollvizsgálat: 9 900 Ft
 • 1 hetes gyógykúra: 49 500 Ft - 6 kezelés és 1 orvosi vizsgálat
 • Mini kúra: 36 200 Ft - 4 kezelés, 1 orvosi vizsgálat.
 • Gyógykúra: 71 500 Ft - 10 kezelés, 1 orvosi vizsgálat.
 • 2 hetes gyógykúra: 82 500 Ft - 12 kezelés, 1 orvosi vizsgálat és 1 kontrollvizsgálat.
 • Gyógymasszázs: 7 000 Ft / 20 perc - Ősi gyógyító eljárás. Célja a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása és a vérkeringés javítása. Helyreállítja a bőr rugalmasságát, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.

MechanoterápiaGyógymasszázs - 7.000 Ft / 20 perc
Ősi gyógyító eljárás. Célja a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása és a vérkeringés javítása. Helyreállítja a bőr rugalmasságát, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.

Ultrahang - 5.000 Ft / 10 perc
Mechanikus rezgés által létrehozott un. szöveti mikromasszázs, amellyel meszes lerakódások, izomfeszülések jó hatásfokkal kezelhetők.

Sonoforesis - 5.000 Ft / 10 perc
Olyan eljárás, amely során ultrahang segítségével hatékonyabban lehet a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe bejuttatni.

ElektroterápiaInterferencia - 5.000 Ft / 10 perc
Négy elektróda segítségével, két áramkörön át, középfrekvenciájú áramot juttatunk a szervezetbe. A két áramkör kereszteződésekor létrejött kb. 100 Hz frekvenciájú lebegő áram biológiai hatását fejti ki a kezelt felületen. Sikerrel alkalmazható ízületi ficamok, izomfájdalmak, degeneratív ízületi és gerincbántalmak, bénultak kezelésére.

TENS kezelés - 5.000 Ft / 10 perc
T.E.N.S mozaikszó, az eljárás angol nevének "Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation" (bőrön keresztül alkalmazott elektromos idegstimuláció) kezdőbetűiből. A kezelés célja a fájdalomcsillapítás a bőrön keresztül az idegekhez továbbított, megfelelően beállított elektromos impulzusok segítségével. A TENS kezelés kiváló gyógyszermentes fájdalomcsillapítási alternatíva olyan krónikus állapotokban, mint a derékfájás vagy az ízületi gyulladás.

Diadynamikus kezelés - 5.000 Ft / 10 perc
Ez kezelés az elektroterápiában használatos terápiás módszer, során különböző áramformákkal jól szabályozható időtartamú és erősségű áramimpulzusokkal végzik a kezelést. A gyógyító eljárás általában két komponenst tartalmaz, galvánáramot, valamint lüktető egyenáramot. Izomfájdalmak helyi kezelése, húzódás, zúzódás, ízületi és porckorong-kopás esetén alkalmazzák gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása révén, de használata elősegíti a kötőszövetek fellazítását, a vérömlenyek, ödémák csökkentését is.

Orosz stimuláció - 5.000 Ft / 10 perc
Az elektromos izomstimuláció (EMS) egy formája. Ez a technika az izmok passzív stimulációjára épül, amelyet elektródákon keresztül alkalmaznak a bőrön keresztül. A kezelés az izomstimuláció erősségét, gyakoriságát és időtartamát változtatja, hogy jobban hasonlítson a természetes izom összehúzódásokhoz. Ennek eredményeként az izmok hatékonyabban fejlődnek és erősödnek, gyakran használják a sportban és a rehabilitációban az izomtónus javítására, a regeneráció elősegítésére és az izomgyengeség enyhítésére.

4 rekeszes galván fürdő kezelés (Hydrogalván) - 5.000 Ft / 10 perc
A kezelés során a beteg 1-2 vagy mind a 4 végtagját egy kis, úgynevezett végtagfürdő kádba helyezi, melyek vízzel vannak töltve. A kádak falára elektródákat építettek. A kezelés hidroterápia és galvánáram kombinációjával történik, ahol a speciális műanyag kádba vezetett egyenáram segítségével kezelik a végtagok perifériás keringési zavarait, a gyulladások maradványtüneteit, a kezek és lábfejek kopásos elváltozásait, illetve korábbi idegfájdalmakat. Ez a módszer hatékonyan alkalmazható ezeknek a problémáknak a kezelésére.

GyógypakolásokIszappakolás - 6.600 Ft / 20 perc
Speciális hévízi kezelő eljárás. A hévízi tó tőzegmedréből kinyert kombinált peloid típusú iszapot (80%-a szervetlen és 20 %-a szerves anyagot tartalmaz) használják fel a gyógyításra. Ásványi anyag összetétele, jó hőtartóképessége, radioaktívitása és más fizikai tulajdonságai miatt nagyszerűen alkalmas krónikus mozgásszervi (reumatikus) és egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására valamint sérülések utókezelésére. Előtte mindig orvosi konzultáció szükséges.

Fluorpakolás - 6.400 Ft / 20 perc
A fluor a csontok fontos alkotóeleme, amit pótolni kell. Emellett ennek a hévízi specialitásnak az összetétele egy kellemes felmelegítő hatással bír, amely során az izmok ellazulnak, az ízületek mozgékonyabbak lesznek.

Kénpakolás - 6.400 Ft / 60 perc
A kén az ízületi porcszövet, a bőr és függelékeinek alkotórésze. Az ízületeknek a megfelelő működéshez sokat kell felvenniük. Emellett a bőr alkotóelemei is igénylik a ként. A kénnek közvetlen gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van az ízületek területén. Emellett az ízületi porc felépítésében és regenerálásában van szerepe. Pakolásként az „elkopott ízületeken” alkalmazzuk.

Ritex pakolás - 6.400 Ft / 20 perc
A mély szövetekben fokozódik a keringés, egy mély átmelegítő, izomlazító hatást érünk el vele. Elsősorban akut lumbágók esetén, de egyéb izomspazmusok (görcsös feszülés) esetén alkalmazzuk.

PCP Pakolás - 6.400 Ft / 20 perc
Gyulladás csökkentő hatását pakolás formájában fejti ki, amikor az ízület gyulladt (akut) állapotban van. A készítmény kámfor tartalma részben hűsíti a gyulladt testrészt, miközben a hatóanyagok mélyebbre hatolását is segíti.

Antiflogisztikus pakolás - 6.400 Ft / 120 perc
Az antiflogisztikus pakolás enyhe és középsúlyos ízületi gyulladás esetén alkalmazható, mert kiváló gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti az ízületi folyadék felszívódását. Jódot tartalmaz, jódérzékenység esetén nem alkalmazható.

MágnesterápiaMágneslepedő - 4.400 Ft / 12 perc
Degeneratív elváltozásoknál, izomgyengeség és -merevség esetén, sérülések utókezelésekor alkalmazható. A pulzáló elektromágneses tér biológiai hatásán alapul, s ennek hatására a csontképződés fokozódik. Mivel nem melegíti fel a kezelt testrészt, olyan esetekben is kiváló hatású, ahol fémprotézis-beültetés történt. Lehetőség van akár egész test, akár célzottan egy-egy ízület kezelésére is.

InhalációAz inhalálás bármilyen felső és alsó légúti problémára alkalmazható. Segít enyhíteni az allergia és az asztma okozta kellemetlenségeket, elősegíti a megfázás gyorsabb gyógyulását és hatékony egyéb légúti panaszok esetén is.
Választható:
gyógyszeres inhaláció - 2.600 Ft / 10 perc
kamillás inhaláció - 2.600 Ft / 10 perc