Leisure programs (active pastime)

Zalakaros, Gyógyfürdő tér
A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretén belül megvalósítani kívánt projekt célja, a zalakarosi gyógyfürdőkínálathoz kiegészítő attrakció kialakítása. Projekt keretében tervezett Ökopart létrehozásának legfőbb célja, hogy szélesítse a település turisztikai kínálatát.
Kápolnapuszta, Balatonmagyaród és Zalakomár települések között
Magyarország legnagyobb bivalycsordája, piknikezőhely, interaktív kiállítás, mesélő sétaút. A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.
Balatonederics, Kültelek
A vasútállomástól, a 71-es és 84-es főút kereszteződésétől kb. 1,5 km-re Veszprém és Zala megye határán festői környezetben található községünk legismertebb nevezetessége az Afrika Múzeum. Megalapítása a híres afrikakutató, neves vadász, néhai Dr.h.c.Dr. Nagy Endre érdeme, akinek a kastély sokáig vadászotthona volt
Tapolca, Kisfaludy Sándor utca
Az 1903-ban kútásás közben felfedezett Tapolcai-tavasbarlang hazánk első villanyvilágítással ellátott, idegenforgalom számára megnyitott barlangja, amely 2010-ben átvette a Baradlától a leglátogatottabb barlang címet.
Zalaszabar
Végtelen kalandok várnak rád Zalaszabarban, a zobori élményparkban, mindössze 10 km-re Zalakarostól, a Kis-Balatonnál.
Keszthely
A Tavirózsa Kalandpark Keszthely-Kertvárosban a Keszthely-Hévíz összekötő út mellet, Keszthely-Kertváros Hévíz felöli végén található!
Keszthely
Hévíztől mindössze 2 km-re lévő sportrepülőtérről várnak minden levegőbe vágyót, aki kipróbálná a sárkányrepülőt vagy a nyitott tetejű gyrokoptert. Egész évben, előzetes egyeztetés után, a nap bármely szakában van lehetőség a repülésre.
Hévíz
A vezetett túrák általában csütörtökön és pénteken délután indulnak, és minden esetben a Tourinform Iroda (Hévízi, Rákóczi u. 2.) előtt van a gyülekező, 16.00 órakor.
Hévíz
Ezzel a fantasztikus eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, fiatalabbaknak, idősebbeknek, pároknak, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt. A kalandra, élményre, kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják számításukat, ha velünk túráznak.
Keszthely, Ady Endre út
Keszthely
Három járattal, áprilistól októberig üzemelnek a gumikerekes kisvonatok.
Hévíz
Három járattal, áprilistól októberig üzemelnek a gumikerekes kisvonatok.
Hévíz
A pincesor legjobb helyeinek a Teri Mama Vendéglőjét, a Római Pincét és az Öreg Harang Borozót választották, azonban ennél jóval több helyet látogathattok meg személyesen.
Hévíz, Nagyparkoló tér
Hévíz, Dombföldi utca
Egregy is a particular part of the town which has a unique atmosphere. The wine cellars and the wine hill – the so-called “Grinzing” of Egregy – of the town which attracts guests themselves, is an extremely popular restaurant area in the green belt, offering heavy wines and Hungarian food.
Hévíz, Széchenyi utca
Evoking the old times, the area behind the large car park is getting full of vendors on Tuesdays, Thursdays and Saturdays. Occasionally visitors can meet the products of honey producers, pickles and juice makers, cheese and vegetable vendors accompanied by traditional Transylvanian music.
We use cookies to provide the best possible user experience. You consent to our cookies if you continue to use our website. Privacy Policy Accept