Hévíz és a gyógyfürdő

Hévíz a Dunántúl egyik legfontosabb gyógy- és idegenforgalmi központja. Egyedülálló gyógyvíz Európában!

Gyógyuljon, pihenjen Hévízen!A város a Balaton északnyugati csücskénél, Keszthelytől mindössze 6 kilométerre fekszik. A település hazánk egyik legismertebb gyógyfürdőhelye, mely európai hírnévvel is büszkélkedik.

Generációk sora dolgozott azon, hogy az egykor Keszthely határához tartozó „hév-vizet” kiemeljék az ismeretlenségből.

Hévíz és a Hévízi tó madártávlatból

Hévíz, az élet forrása!Itt található a világ legnagyobb természetes meleg vizű forrástava, mely igazán különleges élményt kínál az ide látogatóknak egész évben: télen levetni a nagykabátot és egy szál fürdőruhában kellemesen lubickolni a csábítóan gőzölgő termálvízben, nyáron pedig a tavirózsákkal körülölelt, áttetsző tóban lebegni és úszkálni.Gyógytó és gyógyfürdőA hévízi tó a világ legnagyobb, 4,4 hektár területű tőzegfenekű melegvizű gyógytava, amelynek közel 37 méter tölcsérszerű mélyedésben levő forrása naponta körülbelül 86 millió liter vizet ad. A tó vizének hőmérséklete nyáron 33-36 C, a nagy szabad felületeken is csak 23-25 C-ra hűl le.

A víz gyógyhatása a világon egyedülálló, összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumatikus mozgásszervi megbetegedések, valamint egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére. A tradicionális gyógymódok – mint a súlyfürdő, iszappakolás és masszírozás – mellett számos korszerű fiziko-és balneoterápiás eljárás, vital- és wellness-programok vehetők igénybe.

A hévízi kúra nemcsak rehabilitációra való, hanem egyaránt szolgálja a megelőzést, pihenést és a felfrissülést is.

Vágyjunk akár egy kellemes fürdőzésre vagy gyógyulásra, a tó vize testet és lelket egyaránt felüdít!

Összefoglaló HévízrőlA város fejlődését a turizmusra alapozza. A KSH adataiból kitűnik, hogy Budapest után Hévízen a második legtöbb az eltöltött vendégéjszakák száma. A teljes lakosság kb. 4400 fő. Hévíz a népszerűségét természetesen elsősorban a területén található gyógyító hatásáról is ismert tónak köszönheti. A mára már több mint 200 éves fürdőhagyományokkal rendelkező gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel. Hévíz a Magyar Fürdővárosok Országos Szövetségének tagja.

Forrás: Wikipédia
Hévíz hivatalos weboldala: www.heviz.hu


Hotel Palace**** HévízA belváros szívében elhelyezkedő gyógy- és wellness szállodát kívül fiatalos, vidám színe és számtalan erkélye, belül lenyűgöző átriuma teszi egyedivé és összetéveszthetetlenné. A szálloda csupán rövid sétatávolságra (alig 200 méterre) található a hévízi tófürdőtől!

Csomagok és árak