Szabadidős programok (aktív időtöltés)

Zalakaros, Gyógyfürdő tér
A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretén belül megvalósítani kívánt projekt célja, a zalakarosi gyógyfürdőkínálathoz kiegészítő attrakció kialakítása. Projekt keretében tervezett Ökopart létrehozásának legfőbb célja, hogy szélesítse a település turisztikai kínálatát.
Kápolnapuszta, Balatonmagyaród és Zalakomár települések között
Magyarország legnagyobb bivalycsordája, piknikezőhely, interaktív kiállítás, mesélő sétaút. A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.
Balatonederics, Kültelek
A vasútállomástól, a 71-es és 84-es főút kereszteződésétől kb. 1,5 km-re Veszprém és Zala megye határán festői környezetben található községünk legismertebb nevezetessége az Afrika Múzeum. Megalapítása a híres afrikakutató, neves vadász, néhai Dr.h.c.Dr. Nagy Endre érdeme, akinek a kastély sokáig vadászotthona volt
Tapolca, Kisfaludy Sándor utca
Az 1903-ban kútásás közben felfedezett Tapolcai-tavasbarlang hazánk első villanyvilágítással ellátott, idegenforgalom számára megnyitott barlangja, amely 2010-ben átvette a Baradlától a leglátogatottabb barlang címet.
Zalaszabar
Végtelen kalandok várnak rád Zalaszabarban, a zobori élményparkban, mindössze 10 km-re Zalakarostól, a Kis-Balatonnál.
Keszthely
A Tavirózsa Kalandpark Keszthely-Kertvárosban a Keszthely-Hévíz összekötő út mellet, Keszthely-Kertváros Hévíz felöli végén található!
Keszthely
Hévíztől mindössze 2 km-re lévő sportrepülőtérről várnak minden levegőbe vágyót, aki kipróbálná a sárkányrepülőt vagy a nyitott tetejű gyrokoptert. Egész évben, előzetes egyeztetés után, a nap bármely szakában van lehetőség a repülésre.
Hévíz
A vezetett túrák általában csütörtökön és pénteken délután indulnak, és minden esetben a Tourinform Iroda (Hévízi, Rákóczi u. 2.) előtt van a gyülekező, 16.00 órakor.
Hévíz
Ezzel a fantasztikus eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, fiatalabbaknak, idősebbeknek, pároknak, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt. A kalandra, élményre, kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják számításukat, ha velünk túráznak.
Keszthely, Ady Endre út
Keszthely
A kisvonat a kastély elől indul egy 50 perces körutazásra.
Hévíz
Három járattal, áprilistól októberig üzemelnek a gumikerekes kisvonatok.
Hévíz
A pincesor legjobb helyeinek a Teri Mama Vendéglőjét, a Római Pincét és az Öreg Harang Borozót választották, azonban ennél jóval több helyet látogathattok meg személyesen.
Zalakaros
A Segway túra során Zalakaroson a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a védett erdők, csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet, a zajos környezetzavaró “Off-road”-os járműveknek.
Zalakaros
A víz a lételemünk, Magyarország különböző tájain vezettünk már vízitúrákat. Sebes és nyugodt vízeken egyaránt.

Különböző túralehetőségeink közül válogathatsz. Egyedi igények alapján is szervezünk túrákat.
Bécs
A Schönbrunni Állatkert a világ legrégebb óta működő és egyetlen üzemelő barokk állatkertje. A schönbrunni kastély környezetének elemeként a világörökség része.
Zalakaros
Fedezd fel a Kis-Balatont és a Kányavári-szigetet kenuháton! Ismerd meg a Balaton kistestvérét!
Hévíz, Nagyparkoló tér
A Széchényi utcai nagyparkoló melletti épületek alkotják a „büfé sort”. Ha a Balaton felől érkezik Hévízre, akkor az első kereszteződésben jobbra fordulva a Széchényi utcára ér, és az erdősáv elhagyása után már láthatja a büféket.
Hévíz, Dombföldi utca
Hévíz egregyi városrésze a gasztronómiáról ismert. A város központjától egy kellemes 25 perces sétával érhetnek ki a borospincékhez. Útközben elhaladnak a Jézus szíve templom mellett a Zrínyi utca végén, vagy útba ejthetik a római kori ásatásokat az Attila utca végén.
Hévíz, Széchenyi utca
A régi idők hangulatát idézve kedden, csütörtökön és szombaton a hévízi nagyparkoló mögötti terület árusokkal telik meg. Alkalmanként autentikus zenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató.